Boek, app en gpx

Het Hilligenpad: een ruim 100 km lang wandelpad door het mooie Twente! Geloof én landschap, ze zijn nauw met elkaar verbonden. Het landschap is vol met plekken die te maken hebben met geloof en bijgeloof door de eeuwen heen. Het Hilligenpad voert je langs vijftig van deze plekken. Van prehistorische grafheuvels en middeleeuwse kastelen tot landschapselementen uit het katholieke geloof, zoals Mariakapellen en kloosterpaden. Maar ook langs plekken met verhalen die je misschien nog niet kent, zoals de mythes rond de ‘Duivelssteen’ en de ‘hellehond’. Ook relatief nieuwe plekken komen voorbij, zoals een hedendaagse bezinningstuin. De beschrijvingen zijn gebaseerd op feiten, maar vaak ook op legendes en sagen. Want dat is de cultuur van de ‘oale grond’ van Twente die nog steeds leeft, ook nu nog in de 21e eeuw. Of misschien wel juíst nu, omdat veel mensen op zoek zijn naar identiteit en zingeving. Wellicht kan het Hilligenpad ook jou inspireren op je wandeling.

Het boekje (18,50) is te koop in de boekwinkel van De Zwanenhof of een mail te sturen naar:

Lopen zonder app
Mocht je de wandeling zonder app gaan lopen, volg dan de routeborden met de teskt: Hilligenpad. De tekst is aangebracht op de geel/witte markering, en in het laatste traject, de paars/witte markering. Zie foto's hiernaast.

Lopen met een app of gpx, download ze dan via de link.
Landschap Overijssel heeft een app ontwikkelt en met enige regelmaat zal de app aangepast en bijgewerkt worden. In de app is niet alleen de route te zien maar ook de bezienswaardigheden (POI) en achtergrondinfo.
Zoek op 'wandelen in Overijssel' in de App- of Playstore en download de gratis app! De app is geschikt voor telefoons en tablets met Android en IOS.

Zowel de digitale applicaties als de daadwerkelijke route is met zorg en aandacht uitgestippeld en gemarkeerd. Mis je onderweg een bordje, laat het dan weten via de mail.
 
   logo Hilligenpad