Weekendretraite Loslaten en Ruimte maken

In de herfst stagneert de groei en trekt het leven zich in de aarde terug. Alles werkt er in de natuur aan mee de blik naar binnen te richten. We hoeven de aarde nu niet actief te bewerken en kunnen verstillen. Deze retraite sluit aan bij de wens oude patronen los te laten. Net als de blaadjes aan de bomen kun je datgene loslaten wat niet meer bij je past. Eenvoudige meditatietechnieken helpen je om los te laten. Zo ontstaat er ruimte voor het zetten van nieuwe stappen.

Deze retraite vindt plaats in het bezinningscentrum De Zwanenhof dat gelegen is in een prachtig coulissen landschap in Twente. Deze weekendretraite bestaat uit zes groepsbijeenkomsten. Naast een paar korte inleidingen op het thema en de deelthema’s bestaan deze bijeenkomsten uit: beweging en lichaamswerk, meditaties, reflectie-opdrachten en uitwisseling via korte gesprekjes. Al deze oefeningen zijn erop gericht los te laten en ruimte te maken. In de avonden ronden we de dag af en brengen deze tot rust. De retraite is verstillend, dat wil zeggen met momenten van stilte (niet de gehele retraite is in stilte).

Naast de groepsbijeenkomsten is er tijd voor jezelf, tijd om te rusten, te lezen, of te wandelen. Laat je inspireren door deze bijzondere retraite die plaatsvindt op een unieke locatie in een landelijke omgeving, en geniet ook van de heerlijke maaltijden.

Begeleiding
Ton Roumen is theoloog en spiritueel auteur. Hij verzorgt regelmatig seminars, retraites en lezingen. Voor deze bijeenkomsten heeft hij een een unieke methodiek ontwikkeld die in zijn kern gevormd wordt door een combinatie van meditaties, visualisaties en reflectie.

Datum

  • 14 - 16 juni 2019, 17:30 uur – 25 november 15:00 uur

Prijzen

De prijzen zijn:

€ 300,-A-tarief
€ 350,-B-tarief
€ 375,-C-tarief

Geplande programma's

Dit programma betreft vrije inloop, u hoeft zich hiervoor niet aan te melden